És ha a sakkfigurák kriptovaluták lennének?

És ha a sakkfigurák kriptovaluták lennének?

Mi lenne, ha a sakkfigurák kriptovaluták lennének? De most komolyan?!

Nem kétséges, a kriptopénz láz a nyakunkon van. Az emberiség már 700 milliárd dollárt tart különböző kriptovalutákban, és ez a szám egyre csak nő. A kriptovaluták újfajta piaca intellektuális megközelítést igényel – csakúgy mint a sakk. Aki nem elég fókuszáltan kereskedik ezekkel az új valutákkal, az könnyen úgy járhat, mint az a fiatalember, aki az elsők között vett Bitcoint, majd nagyon trendi módon pizzát rendelt érte. Azóta csak néhány év telt el, de ugyanaz a Bitcoin mennyiség már sok tízmillió forintot érne.

Lássuk a kriptovaluták sakkal való nagggyon szoros kapcsolatát! wink

Gyalog = Dogecoin

Talán a befektetésre legkevésbé vonzó kriptovaluta, amelyet inkább a szórakozás kedvéért, mintsem valódi nemzetközi fizetőeszközként hoztak létre. Viszont a puszta létében, az életbenmaradásában benne van az a lehetőség, hogy egyszer, mint a gyalog átváltozik valami csodálatosan értékessé.

Huszár = Ripple

Nemrég a Ripple egy hirtelen ugrással megelőzte az Ethereum-ot, majd egy újabb ugrással visszament a harmadik pozícióba. Ez a váratlan ugrándozás sok sakkjátékos lovára jellemző.

A Ripple kritikusai azt vetik a szemére, hogy túlzottan centralizált. És igen, vajon melyik tiszt vonzódik jobban a centrumhoz mint a ló?!

Futó = Raiblocks

A futó gyorsan tud mozogni a táblán, de csak a saját színű átlóján. Raiblocks valószínűleg a leggyorsabb tranzakcióra képes kriptovaluta, de csak egyetlen dologra képes: fizetni lehet vele. Pont, mint ahogy a futó sem tud eljutni a tábla minden pontjára, a Raiblocks sem fedi le a pénzügyi lehetőségek további részeit.

Bástya = Litecoin

A Litecoin arról híres, hogy hosszú léte során stabilan és biztosan teljesíti feladatit. Ez nem a legizgalamasabb pénznem, de állja az idő próbáját, csakúgy mint az eleinte kevés szerephez jutó, néha ásítozó bástya, amely viszont döntő erejűvé válik a végjátékban.

Vezér = Ethereum

Az Ethereum az már valami! Egy gyors és erős elosztott elszámolási platform, amely megváltoztathatja a nagyok játékának a kimenetelét. Aki a kriptopénzek jövőjén gondolkozik, annak számolnia kell vele, csakúgy mint a hatalmas erővel bíró vezérrel a sakktáblán. A vezér szinte bármire képes a sakkban, csakúgy mint az Ethereum az intelligens szerződéseinek köszönhetően a pénzügyi világban.

Király = Bitcoin

A Bitcoin volt az első, és azóta is a mindenekfeletti kriptovaluta. Mind a befektetett összeg tekintetében, mind pedig a tranzakciók mennyiségében az élen van. Csakúgy mint ahogy a krály megkérdőjelezhetetlen módon a legfontosabb figura a sakkban. A király a fontossága ellenére igen lassan mozgó figura, ami szintén megfelel a Bitcoinnak, ami a tranzakciók sebességét tekintve szintén lassú.

FONTOS: Ne vedd befektetési tanácsnak e cikk sorait. Ne vedd sakktanácsnak e cikk sorait. És ne vedd semmilyen tanácsnak sem.  angel

Ha tetszett a cikk, akkor kérjük lájkold a FB oldalunkat: https://www.facebook.com/Magyar-Sakkvil%C3%A1g-113678382036214/