Újra a Tungsram a magyar bajnok sakkcsapat nevének élén

Újra a Tungsram a magyar bajnok sakkcsapat nevének élén

Budapest, 2018. november 7. - Több évtized után ismét a Tungsram nevét viseli az élén a nagykanizsai sakkcsapat, amely sportágában a legsikeresebb Magyarországon: zsinórban tízszer egymás után nyerte el magyar bajnoki címet. A Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub és a vállalat ma írta alá a támogatási szerződést Budapesten, az MTA klubtermében.

Támogatási és együttműködési megállapodást írt alá a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub (valamint az Aquaprofit Zrt.) elnöke, Nádasi Tamás és a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója, Jörg Bauer szerdán Budapesten. A Tungsram tulajdonképpen visszatért a szponzori szerepben, hiszen évtizedekig viselte a nevét a sakkcsapat, ám a cég előző tulajdonosa, a GE nem vett részt támogatóként a sakkéletben.

  • Rekordokról lehet beszélni, ha a nagykanizsai sakkcsapatról van szó, és hogy ezek a rekordok folytatódjanak, az eddigi szponzorok mellett egy régi-új támogatóra is szükség van – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a sajtótájékoztatón, ahol Nagykanizsa országgyűlési képviselőjeként is jelen volt. – Nagykanizsai polgárként is köszönetet mondok Joerg Bauernek, amiért a világítástechnikai cég visszatért a sportszponzorációhoz, amire nem volt példa az elmúlt évtizedekben.
  • Büszkék vagyunk rá, hogy a meglévő szponzorok, Nagykanizsa városa és az Aquaprofit mellett visszatérhetünk egy szép hagyományhoz – mondta Jörg Bauer. – Magyarország a top 5-ben szokott szerepelni, ha a szoftverfejlesztésről vagy adattudományról van szó. Ennek oka a matematika, a magyar nyelv és sakk hazai hagyománya, hiszen még az iskolában is oktatják. Ezért a sakk támogatása befektetés az ország és gyermekeink jövőjébe.
  • A Tungsram Nagykanizsa legnagyobb adófizetője és munkaadója, ezért örülünk hogy visszatért a város egyik legfontosabb sportágához – tette hozzá Dénes Sándor, a város polgármestere. – A sakk 11-szeres magyar bajnokcsapatot adott a városnak, amely egyben gondoskodik az utánpótlásról is, hiszen 30. alkalommal rendeztük meg a Batthyány-kupát, amely a fiatalabbaknak szól.

Nádasi Tamás részletesen ismertette a csapat történetét: a nagykanizsai sakk ugyanis jövőre már 100 éves lesz. Az utóbbi időszakban páratlan sikereket aratott: a 11-szer megszerzett magyar bajnoki címből 10-szer megszakítás nélkül érte el ezt az eredményt, 8-szor pedig 100 százalékos eredménnyel. A csapattagok között világ- és olimpiai bajnokok szerepeltek, egy időben itt játszott Polgár Judit és Portisch Lajos is.

Az ünnepélyes aláírásra eljött a klubtag Ribli Zoltán olimpiai bajnok is, aki az egyik izgalmas meccsét mutatta meg a résztvevőknek.

Köszönettel,

Mehlhoffer Tamás

magyarországi kommunikációs igazgató

Tungsram Group

H-1044 Budapest Váci út 77.

m: +36 20/2412052

e: tamas.mehlhoffer@tungsram.com

http://www.tungsram.com