Világsakkfesztivál

Világsakkfesztivál

Világsakkfesztivál Polgár Judit szervezésében.

A világon a leghíresebb élő magyar azt a tűzte ki célul, hogy a Világsakkfesztivál keretében emberek millióit kapcsolja össze a sakkjáték örömében. Judit a szíve csücskének tekinti a rendezvényt heart, amely évről évre bemutatja a sakk érdekességét, szépségét. Idén már 80 országból csatlakoztak személyek, és a világ számos nagyvárosában lesznek párhuzamos rendezvények. Budapesten a Várkert Bazárban ingyenes fesztivál keretében gyülekeznek a sakkbarátok október 8-án. 2000 négyzetméteren számos rendezvény és érdekes esemény várja a látogatókat.

Természetesen sakkverseny is lesz, amelyhez a trófeát nem más, mint a Herendi Porcelánmanufaktúra adja egy egyedi gyártású serleg formájában. Hogy megbecsülhessük egy ilyen egyedi Herendi serleg értékét, elég lesz arra az árverésre odafigyelnünk, ahol is egy hasonlót fognak értékesíteni szintén a fesztivál keretében. A Herendi Porcelán azért zárkózott fel Polgár Judit mellé szponzorként, mert fontosnak érzik Magyarország mindenkori képviseletét külföldön.

A másik főszponzor Magyarország egyik legsikeresebb vállalkozása a Szamos Marcipán. Kelényi Kolos, a tulajdonos család ifjú titánja, elmondta, hogy a céget alapító nagyapja nem csak a cukrász szakmával oltotta be a családot, hanem a sakk szeretetét is örökül hagyta. Így az édesszájúaknak is érdemes lesz a rendezvényre elugraniuk.

A Magyar Sakkszövetség minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja ezt a sakk népszerűsítését célzó rendezvényt.

A programok 8-án 11:00-tól 18:00-ig tartanak a Várkert Bazárban. A nagyszínpadi programok 15:30-kor kezdődnek. A belépés ingyenes, jó szórakozást! smiley