Veszélyben Karjakin világrekordja

Veszélyben Karjakin világrekordja

Rapport Richárd 13 éves és 11 hónapos korában szerezte meg a nagymesteri címet. Carlsen picit hamarabb 13 év és 4 hónapos korában. Amikor ezek az események megtörténtek, Karjakin joggal legyinthetett, mert ő 12 éves és 7 hónapos korában már fel tudta mutatni ezt a nem mindennapos teljesítményt. És igen, Karjakin ebben minden idők abszolút csúcstartója. Most még. Ugyanis egy igen hosszú nevű szinte még pelenkás 11 éves indiai fiú veszélyezteti a történelmi rekordot. Rameshbabu Praggnanandhaa 10 évesen 2016 májusában Cannes és Moszkva után Indiában harmadszor is teljesítette a nemzetközi mesteri címet. Ebben a kategóriában máris ő a csúcstartó.

Praggnanandhaa 5 évesen kezdett sakkozni, és szédületes fejlődést mutatott. 2013-ban megnyerte a 8 év alattiak világbajnokságát, és azóta folyamatosan első a saját korosztályában.

Ahhoz , hogy valaki IM-ből GM-é váljon néha egyetlen év is elég, ugyanis a nagymesteri címhez 2500-as élőt kell elérni, és három versenyen 2600+ teljesítményt nyújtani. Ő már közel jár ehhez a teljesítményhez.

Praggnanandhaa játéka taktikában kimagaslóan gazdag. Vannak akik, Fischer korai játszmáihoz hasonlítják az övéit, sőt felhívják rá a figyelmet hogy Fischer egy évvel idősebben volt ezen a taktikai szinten. Jól demonstrálja ezt az alábbi játszmája, amelyet 2645 értékpontszámú ellenféllel játszott.