Schwarzenegger  - Inzultus az Arnold Chess Classic játékokon

Schwarzenegger  -  Inzultus az Arnold Chess Classic játékokon

Arnold Schwarzenegger a sakkhoz fűződő kapcsolatáról beszélt Johannesburgban a róla elnevezett Arnold Chess Classic megnyitó ünnepségén. „8 éves koromban kezdtem az édesapámmal sakkozni. Akkoriban minden nap játszottunk. Amikor aztán Amerikába kerültem, az edzőteremben folytattam a sakkozást a barátaimmal. A sakk mindig is az életem része volt.”

Schwarzenegger ismert színész, valamint ismert arról is, hogy ő volt Kalifornia kormányzója, és egyre inkább ismertté válik arról is, hogy megalapította az Arnold Classic játékokat, amely egy több sportágat is  magában foglaló versenysorozat. Évenként kerül megrendezésre és mára már 5 kontinensre terjed ki. Május 17-19 között Johannesburgban 90 sportágban versenyzett 24 000 résztvevő. A játékok keretében zajlott le az Arnold Chess Classic rapid és villámverseny is.

Az esemény alatt történt egy durvának szánt támadás Arnold ellen, amikor is valaki páros lábban beleszállt a hátába, miközben még rúgott is. Schwarzeneggert nem hogy nem terítette le ez a sunyi támadás, hanem később csak annyit mondott, hogy ő bizony csak azt hitte, hogy a tömegben valaki nekiütközött. 71 évesen jó még az izomzata az öregnek.  :)

Íme a videó az inzultusrtól: https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1129805366513025028

És íme még egy korábbi Arnold és a Sakk összeállításunk: