Morgan Stanley Sakk Piknik

Morgan Stanley Sakk Piknik

Kihívta a Morgan Stanley budapesti sakkcsapata a magyar női sakkválogatottat

A matematika, a mérnöki és az informatika tudományok logikája, gondolkodásmódja sok szempontból közel áll a sakkhoz. A Morgan Stanley irodáiban világszerte jelentős számban dolgoznak ezen ún. STEM (science, technology, engineering, mathematics) területekről érkező szakemberek.

Sokan nem csupán szakmájukban, de a sakkban is komoly eredményeket értek el. Ezért talán nem meglepő, hogy a Morgan Stanley-nél világszerte komoly sakkélet van. A budapesti iroda valamennyi központ közül a legjobb sakkjátékosokkal dicsekedhet, nemzetközi nagymesterek is dolgoznak itt. Az irodák között rendszeresek a belső versenyek, de most először rendeznek olyan összecsapást, amely során egy nemzeti válogatott versenyzőit hívják ki: október 10-én a Morgan Stanley Sakk Piknik rendezvényen asakkolimpiáról nemrég hazatért női sakkválogatottal mérkőznek meg nyilvánosan. Az alkalom egyben jótékonysági célokat is szolgál, mellyel a Bátor Tábort is támogatják.

Az esemény fővédnöke Polgár Judit, nemzetközi sakk nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon, aki részt vesz a rendezvényen tartott sajtóbeszélgetésen is, ahol szó lesz többek között arról, hogy:

         mi a közös a sakk és a versenyszféra világában;

         mit érdemes megtanulni a profi sakkozók mentalitásából, ha sikeresebbek szeretnénk lenni;

         hogyan lehet a sakkban megszerzett tudást az üzleti világban kamatoztatni;

         miért érdemes nagyobb figyelmet fordítani a STEM tudományokra;

        milyen karrier lehetőséget kínálnak a STEM tudományok, például az informatikában a lányok számára.

Beszélgetés résztvevői:

Polgár Judit, nemzetközi sakk nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon

Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője, versenysakkozó


Moderátor: Krizsó Szilvia

A sajtóbeszélgetés időpontja: 2018. október 10. szerda, 14:30 – 15:30

Helyszín: Morgan Stanley Irodaház mögötti sétány

(Lechner Ödön fasor 8.)

A panelbeszélgetésen és a gyors sakkjátszmákon kívül számtalan izgalmas játékkal és programmal várják a résztvevőket a Sakk Piknikre.

Részvételi szándékát kérjük, hogy jelezze az emese.hortobagyi@wshungary.hu email címen, vagy a +36 20 383 1159-es telefonszámon.