Mádl Ildikó olimpiai bajnok nyilatkozik

Mádl Ildikó olimpiai bajnok nyilatkozik

Mádl Ildikó tizennégyszeres olimpiai csapattagot, kétszeres olimpiai aranyérmes és kétszeres olimpiai ezüstérmes sakkozónkat kérdeztük a női olimpiai csapatunkról.

Kicsit változott a csapat, visszatért Hoang Thanh Trang a szülés után az első táblára. Lázárné Vajda Szidónia 2010-ben játszott utoljára Olimpián, és most ő is visszatért a két gyermek után, szóval visszajöttek a kismamák, akik most már családanyák. smiley Én nagy reményeket fűzök a csapathoz, mármint az előző szerepléshez képest. Új kapitányuk van Papp Gábor személyében, aki nagyon nagyon nagy tudású, és igen optimista. smiley Mellette még új szekundáns is megjelent Bánusz Tamás személyében, aki akár a férfi csapatban is játszhatna, olyan szintű sakkozó. Összességében én úgy gondolom, hogy nagyon jó csapat, és kiváló szakmai háttér áll most mögöttük, úgyhogy én feltétlenül jó szereplést várok, minimum az első tízben végeznek.

Ma a Fülöp-szigetek lesz az ellenfél, ami érdekes, mert nem igazán nagy sakkhagyományokkal rendelkező ország, és én nem is emlékszem, hogy valaha is játszottam volna ottani csapattal. Ma mindenképpen győzelmet várok, de természetesen ez azért annyira nem egyszerű. A fülöp-szigeteki a csapat legyőzte Grúziát ezen az olimpián, és hogyha megnézzük a csapat teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy összesen a játékosok 100 élőpont nyerőben vannak eddig. Remélem a lányok nem nézték meg, mert akkor esetleg tartanak tőle, hogy” hú most milyen jó formában van az ellenfél”. smiley Természetesen a papírforma az hogy győzünk, de oda kell figyelni.