Ki lesz Magnus Carlsen kihívója

Ki lesz Magnus Carlsen kihívója

Esélylatolgatások és szavazási lehetőség.

Vajon ki a legesélyesebb arra, hogy a másik hetet maga mögé utasítva Carlsen kihívójává váljon?

  1. Az orosz Szergej Karjakin, aki eltökélte, hogy visszavág Carlsennek, és elhódítja a címet.
  2. 2. Az örmény Levon Aronian aki újításök tömegét tárolja a tarsolyában kimondottan Carlsen ellen kidolgozva őket, és aki idén több nagyverseny megnyerésével hatalmas teljesítőképességről tett már tanúbizonyságot.
  3. A kínai Ding Liren, aki már egészen fiatalon nagyon nagy névvé vált, és ha az segít, akár több száz millióan is szurkolhatnak neki.
  4. Az Azerbajdzsáni Sharkriva Mamedjarov, aki a Grand Prix megnyerése közben is számtalanszor bizonyította, hogy támadó játéka átütő erejével bárkit megadásra tud kényszeríteni. Az értékpontszáma is rakétaként emelkedik.
  5. Az orosz Alexander Griscsuk, aki leginkább a fekete ló kategóriája.
  6. Az amerikai Fabiano Caruana, aki a "No. 1" USA játékos, és aki most először próbál szembekerülni Carlsennel.
  7. A szintén ameriaki Wesley So, aki egy kicsit visszaesett 2017-ben, de az olimpián az aranyérmes csapatban volt, és bármikor képes lehet egy aranyat begyűjteni.
  8. Az orosz Vlagyimir Kramnyik, aki ugyan a rendezők választásaként jutott csak be, viszont ez a választás méltán esett rá. Különleges motivációja, hogy visszaszerezze a világbajnoki koronát.

A szakértők szinte egybehangzó véleménye szerint Aronian a fő esélyes, mert ő az aki tűzzel égve óriási formában dominálta 2017-et. Azonban e sorok írója mégis inkább Mamedjarovra teszi a voksát. Tudom, Aronian maga a két lábon járó szimpátiagenerátor  angel  és a sakktudása is kimagasló. Mégis Mamedjarov tűnik annak a hirtelen feltűnő üstökösnek, aki a következő éveket meghatározhatja. De tétben azért már nem fogadnék rá – főleg nem Aronian ellenében. frown

http://www.easypolls.net/poll.html?p=5a32846de4b0b0ce15b8b692