Karjakin játszmát nyert

Karjakin játszmát nyert

Karjakin játszmát nyert!

Most kezdődik az igazi VB, mostantól lesznek érdekesek a partik. Vége a puhány küzdelemmentes remik sorozatának, Carlsen mostantól belemenősen kell hogy játsszon, ha világbajnok akar maradni. Ha fordítva dőlt volna el egy játszma, akkor leírhatnánk az egészet, és elmehetnénk focit nézni. Így azonban joggal várhatjuk, hogy a 2850-es világbajnok titán megrázza magát, és sziporkákat produkál a sakktáblán.

Ebben a partiban Carlsen elkerülte az örökös sakkos döntetlent, talán abban a szent meggyőződésében, hogy ezen a planétán bárkit túl tud játszani egy egyenlő pozícióból. Két dologra nem gondolt, amit pedig az elemzők mondanak. Egyrészt ő jelenleg nincs csúcsformában. Ezen a párosmérkőzésen, olyan pontatlanságokat lép, amit jó esetben nem szokott. A másik ok ami miatt most a lépésismétléses remit kellett volna választania, hogy ő bizony nem játszik tökéletesen a vezérekkel. Az pedig ebben a vezér plusz egy könnyűtiszt végjátékban nem az ő malmára hajtotta a vizet.

Szergej karjakin mindössze 4 játszmára van a világbajnoki cím elnyerésétől. Az előző 7 döntetlen után ez a parti eldőlt, és már csak 4 van hátra. Lássuk mi lesz még!