III. Magnus Király szigetén számos magyar résztvevő

III. Magnus Király szigetén számos magyar résztvevő

Az Anglia és Írország között elhelyezkedő Isle of Man sziget uralkodója Harmadik Magnus király volt  1099 és 1103 között. Negyedik Magnus Király  :)  a sakk terén igyekszik újra meghódítani ezt a szigetet. wink

A kis szigeten igen erős mezőny gyűlt össze a mesterek tornáján. Ám mivel nyílt bajnokság, ezért szokatlan összecsapások is megeshetnek. Így történhetett meg, hogy a második helyről induló Kramnyik ellen játszhatott a 124. helyről startoló Bálint Vilmos. Vajon bármelyikünknek itt a Sakkvilágnál, vagy a kedves olvasóink között mikor lenne esélyünk Kramnyikkal játszani?  :) További érdekesség, hogy Kramnyik a harmadik fordulóban kikapott Tarján Dzsémsz (alias Tarjan James) nevű, a 90. pozícióból startoló 2412 ÉLŐ ponttal bíró sakkozótól. Hát ilyen a nyílt verseny, extra nagy pofonok is elcsattannak, és aki elindul az felvállalja. És ha már a pofonoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Howell David W L (2701) szintén vereséget szenvedett Praggnanandhaa-tól (2500), aki viszont mindössze 12 !!! éves.

A verseny magyar résztvevői: Almási Zoltán (2707), Lékó Péter (2679), Rapport Richard (2675), Rudolf Anna (2286) és Balint Vilmos (2281).

Az élboly jelenlegi állása: