Carlsen elképesztő sikersorozata

Carlsen elképesztő sikersorozata

Hihetetlen, de Carlsen ismét nyert, ezúttal a Horvát Grand Chess Tourt. Így ismét elérte korábbi csúcsteljesítményét a 2882-as értékpont szintet. Kettőt teszek egy ellen, hogy meglesz neki a 2900 a klasszikus játszmák szintjén is. A stílusa hatalmasat változott mióta az Alpha Zéró játszmáinak nagy tömege publikussá vált. Maga is mondja, hogy tanítómesterének tekinti a mesterséges intelligenciát.

Riválisai is elismeréssel szólnak róla:

Wesley So: „Olyan érzés ellene versenyezni, mintha Bobby Fischer ellen játszanánk a hatvanas években. Mindannyian csak a második helyért küzdünk.”

Fabiano Caruana: „Lenyűgöző könnyedséggel nyeri a játszmákat. Normális esetben olyan dolgok nem történnek, mint ma, amikor a játszma végén még egy órája maradt.”

Anish Giri elismerve Carlsen teljesítményét, próbálja hűteni a dolgot: „Minden vihar véget ér egyszer. Ő is lesz egyszer nagyon öreg és nagyon fáradt.”

Carlsen sorozatban a hatodik tornát nyeri, és már 79 klasszikus játszmában veretlen egyhuzamban. Valamire nagyon ráérzett, amire rajta kívül senki.

További nyilatkozatok szerint Giri és Aronian is úgy gondolja, hogy Carlsennek nem csak a megnyitásai változtak, hanem a megjátszott nyitásokban a felkészültsége is megnőtt.

Carlsen most 90 000 dollárt zsebelt be.