CARLSEN interjú

CARLSEN interjú

Magnus Carlsen nagy népszerűségnek örvend Norvégiában, ahol az állami TV élőben közvetítette a VB-t. Háromszori világbajnoki győzelme alatt felpezsdült a norvég sakkélet, amit jól mutat, hogy a chess.com statisztikája szerint norvégiából fél millióan játsznak redszeresen online sakkot.

A Forbes magazin szerint Carlsen keresete 8 millió dollár, aminek jelentős részét a reklámbevételek adják. Hírességét mutatja, hogy még a Simpson család rajzfilmsorozatban is vendégszerepelt.

A VB-n Táblán kívüli érdekesség volt, hogy a kilencedik játszmára fekete monoklival a szeme körül érkezett, ugyanis előtte foci közben ütközött egy norvég újságíróval.

CARLSEN:

„A meccs azt mutatja, hogy Fabiano igencsak azonos szinten van velem a klasszikus időkontrol esetén. Óriási elismerésem, de azért ez nem olyan dolog, amivel én elégedett lennék.”

„Ha vesztettem volna, akkor könnyen lehet, hogy ez lett volna az utolsó világbajnoki megmérettetésem.”

„Ezek a partik megmutatták, hogy nem tudtam kiaknázni a lehetőségeimet. Dolgoznom kell rajta, hogy legközelebb keményebb lehessek.” - És ugye lesz legközelebb. - „Most sok időm van. Két teljes évem, hogy fejlesszem a játékerőmet.

A következő világbajnoki összecsapásra 2020-ban kerülhet sor. Azonban sokan aggódnak a miatt, hogy a döntetlenek tömege elijesztheti a szponzorokat. Ezért már maga Carlsen is javasolja, hogy a párosmérkőzést pörgessék fel úgy, hogy érdekesebbé, izgalmasabbá váljon. Nem meglepő, hogy szerinte az lenne a jó, ha több rapid és villámparti is bekerülne. Valójában, lehet, hogy tényleg jó lenne, több életet és pörgést vinne a jelenlegi szabályok szerint lassan hömpölygő versenybe.

Így ünnepelt a győzelem után: