Bakcsi György: En Passant felügyelő kalandjai
db

Bakcsi György: En Passant felügyelő kalandjai

A termék ára: 1 700 Ft

Ki a párizsi ékszertolvaj banda főnöke? Gyilkosság történt vagy öngyilkosság? Milyen kombináció nyitja a svájci bank széfjét? Hogyan csaltak a zsokék a párizsi lóversenyen? Miért kellett kifizetnie a Dupont-családnak 200 000 új frank váltságdíjat? Hogyan sikerült megakadályozni egy rafinált feleséggyilkosságot? Miképpen tudták elfogni a New York-i tömeggyilkost?… 
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keres választ En Passant, a párizsi rendőrség kétbalkezes felügyelője. Balsorsa újra meg újra olyan rejtélyek elé állítja, amelyek csupán némi sakktudással oldhatók meg. Még szerencse, hogy segédjénke, Piéce Touchée-nak van egy kisfia, aki tud sakkozni… És miközben egymást követik a titokzatos bűnesetek, amelyeknek kulcsa egy-egy sakkfeladvány, az olvasó megismerkedik a sakk-költészet különleges szépségével, a feladványművészet alapfogalmaival. En Passant kalandjait követően megtalálja a könyvben az immár klasszikusnak számító sakktörténeteket XII. Károlyról, Napóleonról, a félbeszakadt játszmáról, a fekete kézről… Megismerkedik a csetlő-botló Pancser Péterrel, aki minden feladványcsapdába beleesik… És végül a sok humoros-rejtélyes történet után a könyv utolsó fejezete tanácsokat ad kezdő feladványszerzőknek és fejtőknek. A „Házi fejtőversenyben” pedig az olvasó maga is kipróbálhatja, milyen teljesítmény elérésére képes. 
A könyv szerzője Bakcsi György nemzetközi feladványszerző mester, ötszörös magyar bajnok, az Élet és Tudomány, valamint a Füles feladványrovatának vezetője.

Méret: A/5 puha borítású
Kiadás éve: 1972
Oldalszám: 195